برق و بخار فجر 2-شرکت پتروشيمي فجر
مشخصات پروژه
به منظور استفاده بهینه از امکانات زیر بنائی و کاهش حجم سرمایه گذاری، طرح ایجاد مجتمع یوتیلیتی، بصورت متمرکز برای کل منطقه 2000 هکتاری ویژه اقتصادی پتروشیمی، در سال 1376 تصویب شده و اجراء آن به شرکت پتروشیمی فجر واگذار گردید. به همین منظور در سال 1377 این شرکت بعنوان تامین کننده یوتیلیتی مورد نیاز طرحهای موجود در منطقه تاسیس گردید. از پائیز سال 1381 نیز پس از راه اندازی تصفیه خانه آب، تولیدات پتروشیمی فجر از طریق شبکه آفسایت بین مجتمع های در حال راه اندازی همانند امیرکبیر و بوعلی و همچنین مجتمع های در حال بهره برداری رازی و بندرامام توزیع گردید، لیکن با افزایش طرحهای منطقه ویژه که با سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی و نیز سرمایه گذاران متعدد بخش خصوصی به اجرا درآمد، لازم شد تا کمبود یوتیلیتی تولیدی شرکت فجر با اجرای طرحهای فجر(1) و فجر(2) تامین گردد.
عدم امکان ارسال بخار به مجتمع پتروشیمی مارون در سایت 2 از سایت 4 و همچنین کمبودهای پتروشیمی فجر برای تامین یوتیلیتی طرحهای موجود با توجه به ظرفیت محدود آن، تامین مابقی یوتیلیتی مورد نیاز را از محل طرح توسعه فجر 1 و همچنین اجرای یوتیلیتی متمرکز دیگری بنام فجر 2 اجباری نمود.
بر اساس بررسی های اقتصادی، برآورد سرمایه گذاری احداث واحد یوتیلیتی مستقل در طرحها از ضروریات ایجاد یوتیلیتی متمرکز می باشد. به علاوه هزینه های دوران بهره برداری در یوتیلیتی متمرکز بویژه هزینه های سربار کارکنان بصورت چشمگیری نسبت به یوتیلیتی های مستقل در طرحها کاهش می یابد.
در همین راستا در فاز دوم طرح توسعه (فجر 2) نیز ظرفیت های تولیدی زیر احداث خواهد شد:
- برق 650 مگاوات در ساعت
- بخار 785 تن در ساعت
- آب O 6600 متر مکعب در ساعت
- آب M 2150 متر مکعب در ساعت
- آب آشامیدنی 250 متر مکعب در ساعت
- آب سرویس 780 متر مکعب در ساعت
- آب آتش نشانی 7630 مترمکعب در ساعت
- آب برج خنک کننده 9000 مترمکعب در ساعت
با توجه به استراتژی ها و سیاست گذاری های بعمل آمده برای پروژه پروژه فجر 2 ، تیم مدیریت پروژه بر پیاده سازی سیستم های نوین مدیریت پروژه و حرکت در راستای تعالی و بلوغ آن متمرکز شده است که با توجه به این رویکرد و در جهت همراستائی با استراتژی های سازمان NPC، از سال 1387 نسبت به پیاده سازی مدل بلوغ مدیریت پروژه پتروشیمی (CPM3 ) اقدام نموده است به نحوی که تا کنون 5 ارزیابی داخلی و مستقل از پروژه بعمل آمده است که امتیاز اخذ شده در ارزیابی ها نشان دهنده میزان بهبود و ارتقاء سطح بلوغ پروژه می باشد.
شما عزیزان می توانید در فایل ضمیمه با مشخصات کلی طرح بیشتر آشنا شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!