امروز یک دقیقه با مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM)

مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) باعث به وجود آمدن انقلابی در صنعت ساخت شده است. BIM (مخفف Building information modeling) یک فرهنگ مدیریتی است که بر پایه ساخت دیجیتال پروژه قرار دارد و با دخیل کردن تمامی ذینفعان و دست اندرکاران پروژه در مرحله طراحی، گام بزرگی را در جهت کاهش دوباره کاری‌ها در طول اجرای پروژه برداشته و در نهایت محاسبه دقیق حجم کار و مصالح پروژه، برآورد دقیق مالی و زمانی را برای یک پروژه ساخت عمرانی به ارمغان می‌آورد. علاوه بر این، مدل دیجیتالی که بعد از این پروسه همکاری به‌دست می‌آید حاوی اطلاعات دقیق هندسی، مصالح و داده‌های مفید کلیه اجزا، تجهیزات و تاسیسات ساخته مورد نظر بوده و در مرحله بعد از ساخت به عنوان بانک اطلاعاتی مناسبی به منظور نگهداری و تعمیرات پروژه محسوب می‌گردد.

در حال حاضر ترجمه رایجی که در کشورمان از BIM یا همان Building Information Modeling می‌شود با عنوان “مدلسازی اطلاعات ساختمان” است. این ترجمه به طور کلی به استفاده از BIM در بخش ابنیه و ساختمان در صنعت ساخت اشاره می‌کند؛ اما می‌دانیم که صنعت ساخت شامل حوزه‌های بسیار متنوعی از جمله ساخت ابنیه، فرودگاه، بیمارستان، پل، پتروشیمی، سکوهای نفتی و … می‌شود و امکان استفاده از BIM در تمام حوزه‌های صنعت ساخت وجود دارد.

در واقع می‌توان گفت ing- موجود در انتهای کلمه Building مصدرساز بوده و معنای “ساخت و ساز” می‌دهد. بنابراین بهتر است از ترجمه “مدلسازی اطلاعات ساخت” استفاده شود تا جامعیت بیشتری به آن بدهد.

FavoriteLoadingAdd to favorites
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *