نقش حاکمیت پروژه در عملکرد پروژه های ملی-مذهبی کشور (مطالعه موردی – پروژه احداث مصلا)
ناکامی در دستیابی به اهداف زمانی، هزینه ای و کیفی تعریف شده برای بسیاری از پروژه ها در سال های اخیر سبب گردید تا محققان در ریشه یابی دلایل ناکامی به راهکارها و رویکردهای متفاوتی برای مدیریت این گونه پروژه ها دست یابند. یکی از تأثیرگذارترین راهکارهای مؤثر در بهبود عملکرد پروژه ها، توجه به حاکمیت پروژه است. حاکمیت پروژه به جنبه های مختلف عملکرد سازمانی و در هسته اصلی آن به حکمرانی خوب اشاره دارد و دربردارنده شفافیت و پاسخگویی بیشتر در فرآیند تصمیم گیری است. به بیان دیگر، حاکمیت به نقش ها، مسئولیت ها، چارچوب تصمیم سازی، پاسخ گویی، پیاده سازی استراتژی های سازمان و عملکرد مربوط می گردد.
هدف از این پژوهش که با تحلیل محتوای مصاحبه های کیفی انجام شده است بررسی نقش حاکمیت پروژه در عملکرد پروژه های بزرگ عمرانی است. یافته های مطالعه ی پروژه احداث یکی از مصلاهای مهم کشور که انجام موفق آن اهمیت بسیاری برای برگزاری مراسم ملی -مذهبی ایران دارد نشان می دهد ضعف در مدل حاکمیت پروژه منجر به نتایج نامطلوبی هم چون فقدان ساختار و سازوکار نظارت و پاسخگویی، تصمیم گیری غیر شفاف و بدون پشتوانه تخصصی، تکرار مستمر اشتباهات، اولویت اهداف فردی بر جمعی، دخالت مستقیم طرف های درگیر و موارد دیگری می شود که باعث می شوند پروژه با تاخیرات زمانی و سرریز هزینه زیاد و کاهش کیفیت مواجه شود.
مقاله حاضر در سال 97 به کوشش علیرضا سیاوش پور، محمدحسین صبحیه و مجتبی عزیزی به نگارش در آمده به نگارش در آمده و در چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه منتشر گردیده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!