هرچند که در کشور عزیزمان ایران پروژههای متعددی در ابعاد مختلف وجود داشته و دارند و البته ضرورت اداره آنها در قالب مدیریت پروژه اصلی پذیرفته شده و غیرقابل انکار است اما عملاً در بسیاری از آنها دانش مدیریت پروژه آنگونه که باید و شاید به کار گرفته نمی شود. از همین منظر نیاز به یک سامانه متمرکز که ضمن تامین و حمایت توسط نهادهای تخصصی مرجع و معتبر مربوطه، ارائه کننده دانش تخصصی در این حوزه بوده و به صورت توأمان فرهنگ سازی و ترویج این رشته کلیدی را وجهه همت خود داشته باشد بیش از پیش احساس می شود
برای تحقق دو محور اساسی فوق(1- آموزش و2- فرهنگسازی) در حوزه مدیریت پروژه، استفاده از زیرساخت ها و ابزار های فراگیر امروزی به ویژه در زمینه شبکه و فضای مجازی و علی الخصوص موضوع “راه اندازی وب سایت جهت به اشتراک گذاری دانش مدیریت پروژه و فرهنگ سازی آن در سطح ملی” خودنمایی می کنند. از این رو انجمن مدیریت پروژه ایران به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد فعال در حوزه مدیریت پروژه و نماینده رسمی انجمن بین المللی مدیریت پروژه در ایران به همراه شرکت مهندسی توسعه ارتباطات نوین آویژه، در چارچوب یک همکاری مشترک، طراحی و راه اندازی این وب سایت با نام “سامانه دانشی مدیریت پروژه ایران- سمپیران” با هدف ارائه محتواهای تخصصی و به اشتراک گذاری دانش مدیریت پروژه توأم با فرهنگ سازی در این حوزه در سطح تخصصی و عمومی، به همراه بعضی موارد جانبی (از جمله راه اندازی بازار عرضه و تقاضای خدمات مدیریت پروژه) را در دستور کار خود دارند.
چند تذکر قابل توجه:
- این وبسایت در حال حاضر در فاز راهاندازی و در حال توسعه می باشد. ارتقاء کیفی و افزایش کمی آن در تمامی ابعاد، اولویت نخست دست اندرکاران وب سایت است.
- همانگونه که پیشتر اشاره شد رویکرد کلان این وب سایت، ارائه محتوا در زمینه تخصصی مدیریت پروژه می باشد. در همین چارچوب و بر اساس توافق انجام شده فیمابین انجمن مدیریت پروژه ایران و شرکت آویژه، رویه هایی برای بررسی، کنترل و صحه گذاری محتواهای پیشنهادی (جهت آپلود در وب سایت)، طراحی و پیاده سازی شده که به استناد این مدعا، کنترل کیفی محتواهای عرضه شده مورد اهتمام جدی است. با این وجود ادعا نمی شود که کلیه محتوا و مطالب عرضه شده، عاری از هرگونه عیب و نقص می باشند. لذا انعکاس اشتباهات، مشکلات، نواقص و….. احتمالی مشاهده شده توسط بهره برداران محترم مزید امتنان فراوان خواهد بود.
- به منظور آشنایی سریعتر و اشراف هرچه بیشتر مخاطبین نسبت به وب سایت، نمودار درختی بخش “موضوعات”- که بدنه اصلی محتواهای ارائه شده وبسایت را به خود اختصاص داده است- در صفحه اصلی و ذیل قسمت “درباره سامانه دانشی مدیریت پروژه” در قالب یک تب مجزا آورده شده است.
- بخشهایی در ساختار وب سایت (مانند بحث آزاد و یا بازار عرضه و تقاضای خدمات مدیریت پروژه)، طراحی و آورده شده اند که همانگونه که در توضیح هر یک از آنها اشاره، به اقتضای ماهیتشان، در این مرحله (فازراهاندازی) دارای مطلب خاصی نمیباشند. بدیهی است همراهی مخاطبین گرامی و دریافت مطالب و نظرات آنها زمینه ساز بسیار خوبی برای حرکت فعالتر شدن این بخش ها خواهد بود.
- ضمن تاکید بر اینکه راه اندازی وب سایت های مختلف می تواند بر اساس استراتژی های متفاوت صورت گیرد، متذکر میشود که با عنایت به آنچه در مقدمه این قسمت اشاره شد و رسالتی که دست اندرکاران این وب سایت در زمینه مدیریت پروژه کشور برای خود قائل هستند، این گستردگی موضوعات و سرفصلهای ارائه شده در وبسایت، موضوعیت داشته و در دستور کار می باشد.
- از مخاطبین گرامی استدعا دارد در راستای ارتقاء همه جانبه وب سایت، ما را از نقدها، راهنماییها و پیشنهادهای سازنده خود نسبت به تمامی ابعاد وب سایت از جمله مباحث محتوایی، فنی، ساختاری، شکلی و …. بهره مند سازند.
امید است این اقدام با استقبال فعالان حوزه مدیریت پروژه مواجه شده و گامی در راستای ارتقاء و بهبود مدیریت پروژه های مختلف کشورمان باشد.